Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Eén pc per drie leerlingen

Eén pc per drie leerlingen, zo ziet het computerpark in Vlaamse secundaire scholen eruit volgens onderzoek van UGent en KULeuven tijdens schooljaar 2007-2008. Eén op drie pc’s is ouder dan vier jaar. Drie procent van de secundaire scholen heeft nog altijd géén internetverbinding om in de les te gebruiken.

De meeste leraren zijn overtuigd van het nut van ICT in de klas. Maar ze geven er gemiddeld te weinig les mee om de meerwaarde van ICT te bewijzen. Zelf zeggen ze dat ze zich onvoldoende in staat voelen om er voluit mee te werken tijdens de les.

Naar school op YouTube

Hoe lang duurt het nog vooraleer jouw leerkracht les geeft zoals deze hier?

Of zit jij in de klas met multimediagoeroes zoals deze hier?


@karinwinters Ja inderdaad mooi. IK heb zelf een workshop gegeven over het gebruik van Twitter in de les en dat verliep uitstekend.less than a minute ago via TweetDeck

ahcvandinter

Hoe is het gesteld met ICT in jouw klas? Laat het hieronder weten.

door , 5 jaar geleden