Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Doe de hamburger-test!

Een vegetariër in New York deed een kleine test: hoe ziet een hamburger van McDonalds eruit na zes maanden op het salontafeltje? Helemaal niet slecht, zo blijkt. IntegendeeL Nochtans lijkt niet elke hamburger op wat je in de winkel beloofd werd. What you see is not always what you get…

Het experiment is niet nieuw: Karen Hanrahan bewaarde haar hamburger zelfs twaalf jaar, zonder een spoor van bederf. Maar bij de hamburger van Sally Davies ligt nog een portie frietjes. Die moeten toch beschimmelen, zou je denken. Nee dus… Zelfs een hete zomer laat het eten niet bederven. Bekijk hier de foto’s van de onverwoestbare burger.

Heeft dit te maken met veel bewaarmiddelen? Ja en nee. De voornaamste oorzaak is eenvoudig: als je dit eten gewoon op je kast legt (en nog liefst in de zomer zodat het droog en warm is), dan verliezen de etenswaren snel hun vocht. Als je ze in een plastic zak zou steken, zouden ze zeer snel gaan schimmelen, omdat het vocht er niet uit kan.

Maar goed: voor McDonalds-critici is hiermee het bewijs geleverd dat de hamburgers niet deugen. Daar hadden wij deze test niet echt voor nodig. Bovendien: een beetje kritische consument moet toch weten dat fast food niet is wat het lijkt. Kijk eens naar deze foto’s: de Big Mac die je aanstaart op de reclame van de hamburgerketen ziet er behoorlijk anders uit dan wat je krijgt. Meer zelfs: als de burger echt zou zijn zoals ze hem tonen, zou je hem niet in de voorziene verpakking krijgen… Als je hem volgende keer bestelt: eis de burger van de foto!

door , 4 jaar geleden