Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Robot vervangt jou op de schoolbank

Lyndon Baty uit Texas (Amerika) heeft een aangetast immuunsysteem waardoor hij niet naar school kan. Eenzaam thuis studeren hoeft hij gelukkig niet te doen, want via de robot Vgo kan hij de lessen rechtstreeks volgen en met zijn vrienden communiceren.

Vgo is de ogen en de oren van Lyndon op school. Hij volgt Lyndons vrienden overal, via een schermpje op de robot kunnen ze communiceren. Om de robot vanuit zijn bed te besturen, heeft Lyndon thuis enkel een computer met Wi-Fi en een webcam nodig. Na tien uur opletten, bijpraten en chillen is de Vgo uitgeteld, net als de meeste leerlingen na een zware schooldag. Deze schoolbank-supersub weegt 8 kilo en kost 4 400 euro. Toch maar voor gratis Skype kiezen, anders?

Benieuwd? Kijk hoe Lyndon meelacht met zijn vrienden.

door , 4 jaar geleden