Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Spam verklaart je dood

“We schrijven je om te horen of het waar is dat je dood bent.” Zo klinkt de nieuwste openingszin van spammers die je in de val willen lokken. Geef ze een originaliteitsprijs, die spammers.

Je krijgt exact zeven dagen om de spam-mail te beantwoorden. Als ze binnen zeven dagen niets van je horen zeggen ze: “rust in vrede.”

“Stilte in de inbox van spammers is een gouden resultaat” zeggen anti-spam experts op de weblog van Sophos. “Beantwoord hun mails nooit.” Zijn er dan mensen die deze mails wel beantwoorden?

Spambaiters willen uiteraard grappig uit de hoek komen of de tijd van de spammers verdoen met valse afspraken enzovoort, een beetje zoals de mannen van Basta ooit deden. Anderen willen gewoon zeker zijn dat ze in orde zijn en willen voorkomen dat een ander met hun geld aan de haal gaat.

Markeer dit soort mails altijd als spam in je mailbox. En als je dan toch dood bent als je dit leest, stuur de Maks! redactie dan een mailtje met het paswoord van de wifi van het hiernamaals.

door , 4 jaar geleden