Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Gooi jezelf in een project

Jeff Harris maakt iedere dag een zelfportret. “Dit dagboekproject doorbreekt de dagelijkse sleur, en maakt mij een beter  fotograaf.” Het is nooit te laat om jezelf interessant te vinden. Enkele tips om je dagelijkse ‘ik’ aan te pakken.

Net zoals Jeff Harris heb jij een 9-to-5-job: van maan- tot vrijdag naar school, of je dat nu leuk vindt of niet. Om de dagelijkse routine te doorbreken, kan je jezelf een projectje cadeau doen. Kies er maar één uit:

– je kan net zoals Jeff iedere dag een foto van jezelf of je leven nemen. Zo daag je jezelf uit om iedere dag op avontuur te gaan. Stel een begin- en einddatum in en maak van alle foto’s een website, of een collagefoto. Check Jeffs album of bekijk zijn video als inspiratie.

– Gooi jezelf op een webblog. Het is eens iets anders dan Facebook. Je kan er je mening geven over van alles en nog wat, links toevoegen naar lievelingssites, leuke belevenissen delen, foto’s posten, … Google maar eens ‘start blog’ en je komt uit op heel wat eenvoudige systemen (Tumblr.com, WordPress.com, Blogger.com, …)

– Op iedere dag kan je een lied plakken, waarvan de sfeer de stemming van je dag  bepaalt. Vraag iemand uit je omgeving het lied in te zingen. Jij neemt het op en houdt het bij.

– Ga dagelijks op stap met wat post-it-velletjes. Als er jou iets opvalt, eender wat, aan een bepaald voorwerp of aan een persoon, schrijf het op een post-it en kleef het aan de persoon of het voorwerp. Je kan ook een vraag achterlaten op je post-it. Wie weet krijg je de volgende dag een antwoord te zien.

– Meer tips-voor-iedere-dag? Laat ze hier achter.