Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Reageer niet op dit bericht

“Djeezes, wat een marginale scoutssite is dit!” De reactie prijkt onder jouw nieuwste bericht op de website van de jeugdbeweging waarvoor jij je inzet. Niet leuk. Maar wat doe je er aan?

Als jij een artikel leest op het internet, reageer je daar dan soms op? Misschien lees je eerst de reacties van andere lezers. En misschien reageer je eerder op die reacties dan op het oorspronkelijke bericht. Vind je het belangrijk dat je kan reageren?

“Afschaffen!” roepen sommige bloggers luid.

Anil Dash, blogger van het eerste uur is duidelijk. Als je reacties op je site of blog niet degelijk kan modereren, laat ze dan niet toe. Of anders: doe het goed of doe het niet. Dash zegt het zo: “If your website is full of assholes, it’s your fault. And if you have the power to fix it and don’t do something about it, you’re one of them.”

 

“Stop liever helemaal met die achterhaalde reactiemogelijkheid.” 

Enkele bedenkingen:

Jaap Stronks van communicatiebureau Johnny Wonder: “Link je blogbericht naar Facebook en Twitter. Dan kan iedereen daar reageren in plaats van op je website of blog.”

“Comments voegen weinig toe en zijn vaak negatief of verpesten de sfeer. De grootste schreeuwers krijgen er de meeste aandacht.”

“Blogger Matt Gemmell heeft ze uitgezet en is gelukkiger dan ooit. Hij krijgt nu meer doordachte reacties via mail.”

“De reacties die je via Facebook en Twitter krijgt, beperken zich natuurlijk wel tot jouw eigen clubje.”

“De tijd die je wint door geen reacties meer te moeten modereren op je site, verlies je door de reacties bij elkaar te moeten zoeken op Twitter en Facebook.”

 

Interpreteer reacties op Facebook

En dan heb je nog de ‘likes’ op Facebook. Wat betekent het als iemand je foto ‘liked’? Solliciteert die persoon dan naar een relatie? Of vindt hij je foto gewoon leuk. Niet voor iedereen is dat helemaal duidelijk.

Mensen plaatsen soms ook gevoelige dingen op Facebook. “Mijn oma is gestorven.” Hoe reageer je als daar binnen de drie minuten “3 personen vinden dit leuk” boven staat?

 

Hoe denk jij hier over? We zijn benieuwd naar je reactie!

door , 3 jaar geleden