Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Kunst op de koer

De speelplaats pimpen by night. Wie droomt er niet van? De klas 6 Schilderen van het Sint-Jozefinstituut in Geel gaat aan de slag met hogedrukreinigers, krijt en karton

Vuilnisbakken, drempels en vloertegels krijgen een nieuwe invulling. Een stenen omheining wordt een piano, een reuzespin duikt op in de struik, blikvangers veranderen in een lolly, …
6 Schilderen loopt over van ideeën. Met hogedrukreinigers en sjablonen maken ze van de speelplaats een heus Pacman-parcours.

Na vier uur schilderen, tekenen en knutselen verandert de speelplaats in een surrealistisch decor. De palen zijn levensechte sigaretten, de stenen kubussen worden dobbelstenen.

Alle resultaten vind je hier.

Om 24u trekken ze de schoolpoort achter zich dicht. De volgende dag staan ze in de spotlights voor de klasfoto-shoot! Het resultaat zie je in de nieuwe Maks!