Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Hier wil ik wonen

Vier jongeren op vijf zijn echt gelukkig met waar ze wonen.

60% van de Vlaamse jongeren woont in kernen: 25% in stadskernen, 35% in dorpskernen, 20% woont landelijk, 10% in een verkaveling, een kleine 10% in een villawijk.

De populairste plek is vlak naast de stadskern. Rust én drukte maken wonen aangenaam voor jongeren. Ze willen weinig auto’s en geen lawaai, maar wel alle voorzieningen op wandelafstand (of eenvoudig bereikbaar met fiets en openbaar vervoer).

Lang leve de stad met veel parken en pleinen, met autoluwe straten en veel fietspaden. Jongeren willen groenere steden en betere mobiliteit. Hoogbouw is oké, maar dan wel hip en cool in plaats van grijze appartementsblokken. Zo wint de stad aan vrije en open ruimte.

 

(bron: Steunpunt Jeugd peilde bij 1000 jongeren tussen 14 en 25 jaar naar hun wensen voor de ruimte in Vlaanderen – www.steunpuntjeugd.be)

door , 3 jaar geleden