Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Vang de Facebook-hoax

Kreeg jij ook dat bericht van een ongeruste Facebookvriend die riep dat iedereen jouw updates ziet als een vriend daarop reageert? Het bericht blijkt een Facebook-hoax. De angst is onterecht. Maar intussen gaat de roddel wel als een heftig vuurtje Facebook rond.  

Facebook is natuurlijk een gedroomd medium voor kettingbrieven en broodjeaapverhalen. Eén klik en het bericht – zonder duidelijke bron – bereikt een volledige vriendenkring. Meestal steekt zo’n gerucht zijn kop uit als er veranderingen zijn op Facebook. Die veroorzaken paniek en de hoax speelt daar handig op in.  

Toch bepaal jij zelf wie wat ziet. Gebruik daarvoor de knop naast ‘plaatsen’ en kies of je bericht openbaar mag of niet. Twijfel je over de verspreiding van je updates? Check dan gewoon even bij een vriend. Of bij een Facebookvriend van een vriend.

De oplossing die de hoax suggereert, helpt niet. Integendeel. Als je de ‘reacties’ en de ‘vind-ik-leuks’ in dat scherm uitvinkt, verlies je gewoon de berichten, foto’s en andere updates die je vriend op Facebook gooit.

Liet jij je al vangen door een vreemd Facebookbericht?

door , 2 jaar geleden