Online pokeren

“Hé MAKS!, een maat van mij speelt online poker. Hij zegt dat hij daar superveel geld mee verdient. Hij is wel nog maar zestien. Gokken als je minderjarig bent, magda?” (Wim, 16, Laken)

Dag Wim, in België zijn weddenschappen, loterijen en kansspelen verboden als je minderjarig bent. Je mag niet gokken in cafés, via belspelletjes of op zelf georganiseerde tornooien. En dus ook niet op internet.

De Belgische wet heeft echter weinig vat op online gokspelen, aangezien die vaak vanuit het buitenland opereren. In dit soort spel kan je niet goed of slecht spelen. Winnen is toeval. Weet je wel zeker dat je vriend enkel wint?

Gokkers zijn vaak enkel bezig met wat ze winnen, over verliezen zwijgen ze meestal. Probeer na te gaan hoeveel geld hij inzet voor hij geld opstrijkt. Zondert je vriend zich vaak af? Maakt hij minder tijd vrij voor zijn vrienden of hobby’s? Heeft hij het moeilijk op school?

Een gokverslaafde doet vaak stoer over het geld dat hij/zij wint maar komt ook steeds geld tekort. Waardoor hij/zij leent of in het ergste geval anderen afperst. Herken je dit gedrag bij je vriend? Praat er dan met hem over. Overtuig hem dat hij hulp nodig heeft. Toon begrip en stel een oplossing voor.

Test je kennis over kansspelen op www.gokverslaving.be. Kan je niet stoppen? Bel de Druglijn op 078 15 10 20 – www.druglijn.be. Of lees www.klasse.be/eerstelijn over gokken.

Test je kennis over kansspelen op www.gokverslaving.be
Surf naar de Druglijn voor meer info

door , 6 jaar geleden