Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Maak je eigen kaftpapier

Verzamel een kamer vol tijdschriften en neem een schaar in de aanslag. Doorblader de tijdschriften en knip alles uit dat je opvalt: straffe quotes, grappige cartoons, sexy mensen, een foto van een lekker ijsje, … Neem je schoolboeken vervolgens bij je en maak collages van je knipsels. Je kan ook thematisch werken: je maakt een collage over ‘mijn zomervakantie anno 2012′, ‘mijn vrienden’, ‘mijn straat’,… Kleef die samen met matte plakband, of schik die rechtstreeks op een zelfklevende folie. Wedden dat jouw kaftpapier in september uitgeroepen wordt tot het origineelste?

Nog een kafttip uit het vuistje: neem een digitale foto en vergroot die EXTRA GROOT op papier (bijvoorbeeld op formaat A3), zodat je een wazige afdruk verkrijgt. Wikkel een van je handboeken, of een notitieboekje, of je agenda in de uitvergrote foto. Blingbling!