Maks.be sluit haar deuren eind juni 2015. Het werkingsbudget van Maks is tot nul herleid door de besparingen van de Vlaamse Regering. Nog tot juni kan je op maks.be terecht voor info over en voordelen van je leerlingenkaart.

Ook de Facebookpagina, Instagram en Snapchat van Maks! valt stil. Eind december 2014 werd het magazine al stopgezet. Je kan alle uitgaven via www.maks.be wel blijven consulteren.

Trek je plan. Behaal de Millenniumdoelen

Trek je Plan is een serious game rond de Millenniumdoelen.  Je wordt hoofd van je eigen dorp in het West-Afrikaanse Benin.  De uitdaging: bedenk zelf plannen om de Millenniumdoelen te behalen. Dit kan door in je dorp een kleuterschool te bouwen, moedersterfte te bestrijden, te zorgen voor drinkbaar water, een kinderrechtenclub op te richten…. Je bedenkt zelf een plan rond armoedebestrijding en geeft feedback op de plannen van andere spelers. Deelnemen is volledig gratis en doe je hier.

 

Trek je Plan werd gemaakt door jongeren van de Plan Youth Board. Dit is de jongerenwerking van Plan België en bestaat uit 10 Nederlandstalige en 10 Franstalige jongeren tussen 14 en 18 jaar die leeftijdsgenoten warm maken voor kinderrechten en ontwikkelingssamenwerking. Zelf lid worden? Kijk hier.

.